Mieilor 3 - Bucuresti
0768666689

Bratara – O declaratie de moda dintotdeauna

Avand numele luat din latinescul „brahile”, ceea ce inseamna „a bratului”, bratara este o bijuterie ce imbratiseaza si pune in evidenta mana oricarei femei. Acest aspect face sa nu fie vreo femeie ce sa nu vrea sa aiba acest ornament la incheietura mainii.

Bratarile sunt purtate de foarte mult timp. Stramosii nostri purtau bratari din lemn, margele, pietre, oase s.a.m.d.  Metalul si fildesul au inceput sa fie folosite pentru bratari incepand cu secolul al IV-lea.

In mai multe parti ale lumii, exista si superstitii asociate bratarilor. Unii cred ca anumite bratari pot impiedica raul, in timp ce altii cred ca sunt aducatoare de noroc.  Exista si o superstitite de origine greaca, pe care o folosim de Martisor: legam Martis (bratari) din snur alb si rosu de incheietura copiilor pe 1 Martie. Se crede ca purtarea acestor bratari va impiedica soarele sa arda obrajii copiilor si ii va mentine de culoare roz. Dupa miezul noptii, aceste bratari sunt aruncate in foc.

Martis- bratara

In zilele noastre, bratarile sunt fabricate din materiale cat mai diverse. Din metale pretioase, cum ar fi aurul, platina, argintul, paladium si aur alb. La acestea se adauga pietrele pretioase ce confera grandoare si eleganta. Nu sunt lasate deoparte nici materialele mai ieftine: plasticul, margelele, sticla etc. Aproape orice material cunoscut de om este folosit la fabricarea bratarilor.

Exista o bratara pentru toate ocaziile, chiar si pentru sport: bratari pentru noroc, pentru tenis, bratari sport etc. Cauciucul de siliciu este utilizat in productia de bratari sportive, iar acest trend a fost initiat de catre Lance Armstrong: bratari pentru a constientiza pericolul cancerului.

Lance Armstrong si bratara – LiveStrong

Daca vorbim despre bratari de tenis, Chris Evert, starul de tenis renumit nu doar pentru bratarile ei, a pierdut o bratara in timpul US Open 1987, iar jocul a trebuit sa fie intrerupt pentru a se cauta bratara pretioasa. Din acel moment, bratarile subtiri, cu diamante, au fost numite bratari tenis.

Chris Evert

Pe QuiVive.ro vei gasi o oferta variata de bratari, pentru toate ocaziile,la preturi accesibile pentru toate buzunarele. Orice preferinta ai avea, exista un accesoriu care se poate modela, fara probleme, pe stilul tau. Experimentati pana veti gasi acel look ce va caracterizeaza.

Related Posts